Primele torturi

Primele torturi decorate au fost o adevarată aventură. Ștefan era micuț, avea puțin peste 1 an și eram nevoită să lucrez doar noaptea, căci ziua avea nevoie de mine în permanență. Așa că până se trezea tortul ce îl lucram trebuia să fie gata. Eram stângace încă într-ale modelatului și de aceea primele decoruri le-am făcut cu steluțe, floricele și câteva gărgărițe. Dar eu eram încântată, căci mi se păreau cele mai frumoase torturi pe care le văzusem până atunci. Am încercat chiar și decor din ciocolată, dar tot mai mult îmi plăceau torturile decorate cu pastă.

Timpul nu îmi permitea să merg la cursuri și am fost nevoită să învăț și să descopăr singură, pas cu pas, secretele acestei arte dulci. Am vizionat tutoriale pentru figurine, apoi pentru flori, însă modul de lucru al celor ce realizau acele filmulețe nu mă mulțumea și am început să îmi formez un alt stil de lucru propriu și personal, fără să țin cont de ceea ce văzusem în tutoriale.

Figurinele pe care le realizez sunt 100% comestibile și dacă unele au un singur bețișor de susținere, altele nu au niciunul. La fel și florile, sunt 100% comestibile și au doar tulpina dintr-o sârmă specială, îmbrăcată în hârtie specială, fără alte sârme în petale sau pistil.

Doar experiența și oamenii care au crezut în mine și în torturile mele, care nu sunt numai frumoase, ci și delicioase m-au ajutat să dau frâu liber imaginației și să ajung să cred că pot modela orice și chiar să o fac cu adevărat. Începutul a fost mai greu, acum totul merge strună! Iubesc fiecare personaj și fiecare tort ce îl creez. 😉 🙂

Tort cu floricele stelate

Tort cu mousse de afine și zmeură și mousse de ciocolată neagră